PRETURI CONSTRUCTII CASE
Custom Search

MODEL PROIECT NR. 2

VARIANTE DE PRET CASA PARTER + MANSARDA

Ca subvariante ale acestui proiect avem urmatoarele :

1. Acelasi parter dar se renunta la mansarda astfel incat sarpanta va avea inaltimea mai mica. Se scad costurile necesare pentru amenajarea si finisajele camerelor de la mansarda, a grupului sanitar, scara de acces la mansarda si instalatiile aferente camerelor de la mansarda (termice/ sanitare/electrice). De asemenea se reduce puterea centralei termice, alegand una de putere mai mica si mai ieftina.
Valoarea devizului estimativ pentru aceasta varianta se reduce la 27500 euro fara TVA. Suprafata utila se reduce la suprafata parterului, adica 80 mp. In acest caz pretul pe metru patrat construit este de 27500/80 = 343 euro/mp fara TVA, adica 426 euro/mp cu TVA inclus.

2. In aceasta varianta, ca modificare fata de proiectul de baza, se inlocuieste planseul din grinzi de lemn peste parter cu un planseu din beton armat. In acest caz valoarea devizului estimativ creste cu 3500 euro, ajungand la 35.000+3500 = 38.500 euro la care se adauga TVA.
In acest caz pretul pe metru patrat construit este de 38500/134 mp = 287 euro/mp fara TVA, adica 356 euro/mp cu TVA inclus. (atentie ! Pretul unui metru patrat construit la mansarda este mult mai mic decat cel de la parter. Aici este "cheia". Un metru patrat la mansarda costa maxim 30% din valoarea unui metru patrat construit la parter. Altfel spus , pana la planseul peste parter veti cheltui sa zicem, 85.000 lei si odata ajunsi aici veti constata ca , daca mai investiti inca 30.000 lei puteti face o sarpanta ceva mai inalta, astfel incat sa va permita sa efectuati o compartimentare a spatiului nou creat cu un minim de investitie. Prectic cu cei 30.000 lei in plus ati dublat suprafata construita !!

Trebuie sa aveti grija la aceasta mica "smecherie" pentru ca sunt multi constructori lacomi care nu vor sa auda de asta si vor face socoteala inmultind toata suprafata (parter+mansarda) cu pretul de constructie cel mare de la parter. Cel mai bine este sa cereti un deviz detaliat.

Niciodata sa nu negociati un pret pe metru patrat !! Doar devizele sunt cele care va pot ajuta sa nu pierdeti bani !

3. In cazul in care se opteaza pentru varianta de incalzire cu o centrala termica electrica montata pe un perete in bucatarie, se renunta la camera separata alipita parterului pentru centrala termica cu functionare pe lemn/carbune. In acest caz, din oricare varianta se scade inca 2500 de euro fara TVA.

Si nu uitati un amanunt foarte important : in oricare varianta, aveti proiectul de autorizare GRATUIT !

Valoarea totala a devizului estimativ pentru lucrarile la aceasta casa in varianta de baza (Parter + Mansarda) este de 35.000 euro fara TVA.MENIU
PAG.PRINCIPALA
MODEL PROIECT
SFATURI UTILE
PRETURI CONSTRUCTII
PRET MANOPERA
PRET Euro/mp
HARTA SITE
CONTACT

Anunturi Google
PAG.PRINCIPALA : MODEL PROIECT : SFATURI UTILE : PRETURI CONSTRUCTII : PRET MANOPERA : PRET Euro/mp : HARTA SITE : CONTACT :